Pages

Saturday, March 21, 2009

JANUARY Birthdays: Stubborn and hard-hearted. Ambitious and serious. Loves to teach and be taught. Always looking at people?s flaws and weaknesses. Likes to criticize. Hardworking and productive. Smart, neat and organized. Sensitive and has deep thoughts. Knows how to make others happy. Quiet unless excited or tensed. Rather reserved. Highly attentive. Resistant to illnesses but prone to colds. Romantic but has difficulties expressing love. Loveschildren. Loyal. Has great social abilities yet easily jealous. Verystubborn and money cautious.

almost similar!!

Stubborn and hard-hearted. Ambitious and serious.- dulu mak aku slalu cakap aku ni degil!!
mak!! btul ke?? tapi aku rasa mmg aku ni degil sikit..serious?? kdg2 kut..

Loves to teach and be taught.-aku mmg suka kongsi benda2 yang aku tau n aku suka diajar.
aku jenis terima je pelajaran!!

Always looking at people's flaws and weaknesses. Likes to criticize.- ini lah sikap aku yang ingin diubah..aku pun x sedar bila yang jdi mcm ni!!
tolong!!

Hardworking and productive. Smart, neat and organized- ni x brapa sgt kut..

Sensitive and has deep thoughts-ni aku stuju!!

Knows how to make others happy.Quiet unless excited or tensed. Rather reserved. Highly attentive- sapa2 yang kenal aku je tau sikap aku. aku mmg pendiam skit..tapi kalo excited mulut mmg x berhenti berckap..

Resistant to illnesses but prone to colds- ni pun btul2.Alhamdulillah la aku jrg sakit tapi aku mmg x tahan sejuk!!

Romantic but has difficulties expressing love-ermm..susah nak cakap. tapi aku ni mmg jenis pendam perasaan dan masalah sendiri. aku tak tau mcm mana nak xpress or nak luahkan prob aku kt kwn2 aku..

Loveschildren- aku mmg suka budak-budak.tambah-tambah yang masih kecil..comelnya!!

Loyal- btul kut...

Wednesday, March 18, 2009

midterm vs MATK..

MIDTERM VS MATK
akhirnya kedua-duanya berakhir...midterm pun habis, MATK pun habis..suma program2 besar kolej telah berlangsung dengan jayanya.aku rasa budak course lain dah habis midterm berkurun lamanya. dah boleh prepare tuk final pu..alahai midtermku yang terakhir.bagaimana ye jadinya??disebabkan salah informasi, aku dan budak2 course aku bantai je(tak suma).dapat informasi dr lecturer soklan objektif..sekali soklan subjektif..lbih kurang 5 soklan esei.dah macam paper final dah..boleh la jawab. Harap2 perkara2 begini tidak berlaku lagi..aku tak salahkan sapa2 pun dalam hal ni k..habis je exam kat fakulti (MPG4) aku berlari-larinak ke MATK. memang berpeluh gila.aku pakai 3 lapis pakaian termasuk jaket aku. bayang aku berjalan dari FST sampai la kat dectar. jauh tu.dah la dekat pukul 10 malam.sorang2 lak tu..nasib baik tak da pa pe pun yang berlaku. sampai kat dectar, aku mesej umi. tak berani nak masuk sorang-sorang. Lagipun aku tak tau meja kat mana dan tambahan lagi aku tak pakai spek la plak. malam- malam plak tu, rabunku bertambah la. masa aku sampai, acara penyampaian anugerah dah tamat pun. tak sempat aku nak tengok kawan-kawan aku naik pentas terima hadiah khas felo especially ada la. Wah! kelab aku dapat anugerah. Kelab Teater MALA KENCANA. bangga menjadi ahli kelab tu.MATK tahun ni tema merah hitam. so, DECTAR malam tu memang bertukar red n black la. tahun ni memang aku bergambar sakan. dari meja ku hingga ke meja lain. sampai habis bateri. siap tumpang kamera ustaz lagi. rasanya org (yang pling dekat dgn aku skrg ni) yang paling lega MATK habis adalah rumate ku- WANIEY a.k.a pengarah jamuan. memang hampir 1 hari ni dia bantai rehat+ tidur. top up tidur b4 ni ek??apa- apa pun TAHNIAH kepada semua sekretariat MATK.
p/s sekarang suma leh focus on final k??


ini la cik WANIEY.(rumateku)


gambar dengan pengetua KIZ- EN ANUAR











gambar2 dengan umi, afzan , n umi.

baju kurung merah -Zulfa,

Kurung pink+putih- ada.

bju kameja merah-afzan

Saturday, March 14, 2009

Kim Yoo Kyung - Starlight Tears lyrics

Kim Yoo Kyung - Starlight Tears lyrics 
 
Saehayan byeolbichi nunmureul gamsayaDdaddeuthan barame nunmuri naeryeoyoGeudae neugginayo
Joyonghi soksakineun geudaereul hyanghan I ddeolrimeul
Hayan jongiwee geudael geuryeoyoDdaddeuthan misoga nal anajoneyoIge sarangingayo
Du nuneul gama bwado geudaeman boineun geolyo
I'll be waiting for you geu dael gidarilgeyoDeo isang apeun nunmul boiji aneulraeyo
You let me know geojitmal gateun sarangNochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
Geudaewaye gieok sokeul geotgo isseoyoGaseumsok gadeukhi nunmuri goyeoyo
Na eoddeotge hajyoGgumsokeseodojocha geudaereul geuriweohaeyo
I'll be waiting for you geudael gidarilgeyoDeo isang apeun nunmul boiji aneulraeyo
You let me know geojitmal gateun sarangNochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
Nal barabwa jweoyo jeogi jeo byeoldeulcheoreomNaemamui geudaega dweeojul su eobnayo
I'll be waiting for you geudael gidarilgeyoDeo isang apeun nunmul boiji aneulraeyoYou let me know geojitmal gateun sarangNochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo

Lyrics  Kim Yoo Kyung lyrics - Starlight Tears lyrics

starlight tear (translation)

the white starlight envelops the tears
the tears fall in the warm wind
do you feel it?

this trembling, quiet whisper that is going your way
i draw you on this white paper
the warm smile holds me
is this love?
even when i close my eyes, i see only you

i will be waiting for you
i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know
this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

i'm walking in my memories with you
the tears fill even the deepest area of my heart
what should i do?
even in my dreams, i miss youi will be waiting for you

i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore
you let me knowthis love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

please look at me, like the faraway stars
can't you be the one that's in my heart

i will be waiting for you
i will wait for you
i don't want to see the tears of pain anymore
you let me know
this love that's like a lie, i'll never let it go
because that love is you

by missyheart10






    

Tuesday, March 3, 2009

flavor of life

Flavor of life


When you say thank you to me,
for some reason it hurts,
Like a magic spell that doesn’t
get undone even after the good bye.
a hint of bitterness
The flavor of life

Sweet talk and tasteless conversations.
it sparks no interest in me
even when things do not go the way you want
it doesnt mean you’ve thrown your life away
When asked ‘ whats wrong?’
I answer ‘its nothing
The smile that disappears after goodbye
It’s unlike me
The more i wish to believe in you,
For some reason it hurts
even more‘i like you a lot’ instead of ‘i love you’ sounds more like you
the flavor of life

the period when you suddenly remember the scent of someone you had almost forgotten
I want to be able to openly and honestly cherish the white purity of the falling
snow more

A future tender and warmer than a diamond
want to grasp it, in this limited time we have,
i want to spend it with you

when you say thank you to me
for some reason it hurts,
Like a magic spell that doesnt
get undone even after the good bye.
a hint of bitterness
The flavor of life

video

ni ost hana yori dongo2. walaupun dah lama tapi masih suka lagu ni terutama liriknya. sekarang tgh ikut boy before flover(korean version). best giler!! lagu dia pun best..nanti kalo ada masa leh post!!!


Sunday, March 1, 2009

11signs that ur in love
ELEVEN :You walk really slow when you're with them.
TEN:You feel shy whenever they're around.
NINE:You smile when you hear their voice.
SEVEN:When you look at them, you can't see the otherpeople around you, you just see him/her.
SIX:They're all you think about.
FIVE:You realize you're always smiling when you'relooking at them.
FOUR:You would do anything just to see them.
THREE:While reading this, there was one person on yourmind this whole time.
TWO:You just smiled because it's true.
ONE:You were so busy thinking about that person, youdidnt notice number eight was missing.
ZERO:You just scrolled up to check & are now silently laughing at yourself.


credit to :fashionstar22
Pada 27 hingga 28 Februari 2009 bertempat di Panggung Seni (DECTAR) UKM telah berlangsung Festival Senitari Malaysia UKM 2009 "Malam Gerak Gemalai" dengan jayanya. Festival ini adalah anjuran bersama Pusat Kebudayaan, Jabatan Perkhidmatan Pelajar, Aadyamaatra ARTISUKMA dan Kolej Ibu Zain. Festival yang berlangsung selama dua hari ini dimulakan dengan pertandingan tarian interkolej pada 27 Februari 09 diikuti dengan persembahan tarian dari universiti-universiti lain pada keesokan malamnya. Sebanyak 9 buah kolej telah mengambil bahagian dalam pertandingan tersebut. Setiap kolej dikehendaki mempersembahkan dua jenis tarian iatu kategori asli (zapin) dan kategori Kreatif. Kolej Burhanuddin Helmi telah berjaya mengekalkan kemenangan mereka pada tahun lepas dan sekaligus membuktikan kemampuan mereka dalam bidang tarian. Selain itu, Kolej Idris Al-Marbawi turut membuat persembahan buat kali pertama festival kali ini dan berjaya menarik perhatian penonton dengan persembahan kreatif mereka. Sebanyak 6 buah universiti termasuk UKM dan ASWARA telah membuat persembahan pada malam kedua. Antaranya ialah Universiti Teknologi Mara(UiTM), Kolej Teknologi Makmal Perubatan Kuala Lumpur, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) dan Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA).
Keputusan Pertandingan Tarian Interkolej

Busana Kategori Kreatif Terbaik : Kolej Pendeta Za'aba
Pereka Tari Kategori Asli (Zapin) Terbaik : Kolej Burhanuddin Helmi
Pereka tari Kategori Kreatif Terbaik : Kolej Pendeta Za'aba
Kumpulan harapan : Kolej Ungku Omar
Johan :Kolej Burhanuddin Helmi
Naib Johan : Kolej Pendeta Za'aba
Ketiga : Kolej Hussein Onn