Pages

Thursday, May 30, 2013

Trip To Taiwan Part 6 : NTUST IIAssalamualaikum..

Hari kedua atau hari terakhir seminar. Lepas habis seminar, peserta boleh pilih sama ada hendak stay kat Taipei or pergi ke Taichung. Siapa yang stay kat Taipei, pihak penganjur akan organize tuk bawa jalan sekitar Taipei. Kami pilih pergi Taichung. Walaupun tak pusing habis Taipei, tapi at least dah pergi la 2-3 tempat kan. Jadilah tu! So, sebab lepas habis ja seminar terus bertolak ke Taichung, pagi-pagi lagi kami kena angkut semua luggage ke NTUST. 

Sebab banyak sangat barang, kami decide naik teksi ja. Muka pun muka mengantuk lagi. Waktu ni, pukul 5 lebih dah mula cerah. Subuh pun dalam pukul 4 macam tu. Memang bangun awal la. 

Sampai  NTUST terus masukkan luggage dalam bus. Lepas tu terus pergi buka poster. Hari kedua tak banyak slot dah. Hanya ada 2 keynote dan beberapa presentation la. Seminar ni dihadiri lebih dari 35 negara. Dari Malaysia, kami tiga orang dan mamat yang aku tak nama tu. Sebelum balik, aku jumpa dia, dia stay kat Taipei sebab training. Sebab aku sorang perempuan melayu pakai tudung kat situ, dorang semua assume aku ni Indonesia dan deva pula dari india! Kami pun explain la pasal uniknya Malaysia. Pasal kaum dan ethnic sebagainya! Gambar atas tu, dengan student NTUST phd dari India.

Dalam pukul 2 lebih, kami bertolak ke Taichung. First destinasi adalah National Chung Hsing University. Ambil masa 2 jam lebih untuk sampai ke sana. Kat atas Prof Doojon (bukan Doojoon dari Beast tu ya! ehhh?) tengah explain pasal Taichung. Okay cukup sampai sini. Next post pasal National Chung Hsing University lak. Bye!


No comments:

Post a Comment