Pages

Tuesday, June 12, 2012

KPOP, JPOP & LAIN-LAIN POP =P


 Assalamualaikum..


Sebenarnya dah lama dah nak cerita pasal Kpop, Jpop dan apa-apa pop la. Rasanya semua kawan-kawan aku tau aku ni suka la dengan Kpop ni. Dah lama dah aku tau dan suka kpop ni. Tak salah aku dari aku sekolah menengah. Time aku cerita korea baru nak famous kat Malaysia. Waktu tu TV2 ja yang tayang citer korea ni. Waktu petang-petang pukul 6 macam tu la.Lepas tu 8TV dah start tayang drama korea lak. Seriously dulu aku tak minat langsung la drama korea. Aku layan cerita-cerita cina (TVB),drama taiwan dan drama Thai(?). Of course, drama melayu layan punya. Dulu siap cakap besaq lagi kononnya aku ni pencinta drama melayu.Tak main drama-drama korea ni. Haha.. Cakap besaq lagi nooo..Ambik hang!! Tapi  walaupun aku layan drama korea sekarang, drama melayu aku tak lupa kan. Drama- drama melayu yang best suma aku tgk. Sekarang duk tgk Seindah Sakura & Ameera. 


Kalau tak salah aku, drama korea first aku tgk adalah Something about 1% kat TV2. Time tu aku form 4 kot. Kang Dong Won sangat comel dalam tu. Then favourite drama aku, My Lovely Samsoon. Terus jadi peminat Hyun Bin. Aku rasa orang mula minat drama korea start Winter sonata dan Autum in my heart. Tapi aku x ingat la aku tgk drama ni ke tak. Then, bila aku masuk matrikulasi jumpa geng geng yang kaki drama Korea, Jepun dan Taiwan. Haha.. Lagi best la kan jumpa geng. Waktu tu drama yang famous Princess Hour, My Girl dll.  Masa ni aku layan lagu Jepun/Jpop. Mostly lagu dari anime. Masa ni juga la kenal apa itu anime. Time tu juga kat astro channel ANiMax masih lagi free tak macam sekarang ni.

Something about 1%. Waktu ni suka sangat senyuman Kang Dong Won. =)

 Couple yang cute & kelakar habis!!

My Lovely Samson/ My name is Kim Sam Soon
 
Lepas matrix aku masuk UKM. Dapat lak duk Kolej Ibu Zain. Kat sini jumpa my BFF: Zulpa, Adah & Umi. Tapi yang layan Kpop ni aku, zulpa dan ada ja. Umi sikit ja. Tak terpengaruh pun. Bagusnya umi.=)  Masa kat Uni ni aku dan ada la yang paling rajin mendownload. Hehe.. time ni la dah kenal Variety show dan juga Idol group. Itu pun panjang citernya. To be continue… =P








   

1 comment:

  1. nexnine will be organizing an upcoming J-Pop Concert on the 1st of December 2012 at the KL Live - Concert Hall.

    The Concert is in line with the 30th Anniversary of Look East Policy between Japan & Malaysia which is part of a yearlong celebration being held and the concert showcases Japan’s current Top Female All Girl Band – “SCANDAL” in their SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 CONCERT.

    The concert which starts off at 8.00pm will also feature one local opening act under the same music label.

    This is first time, the artiste known as SCANDAL will be performing in Malaysia and it will be a great opportunity for all their Malaysian Fans to catch them performing LIVE here. The Concert will be part of their promotions tour for the Album “Queens are trumps - Kirifuda wa Queen” which will be launched by SONY Music Malaysia on the 1st week of November 2012.

    Tickets can be purchased online or at stores via: www.ticketpro.com.my.

    For more details on the band, please visit their Official websites at:

    SCANDAL Official Webpage:
    http://www.scandal-4.com/

    SCANDAL Official YouTube page.
    http://www.youtube.com/SCANDAL4VEVO

    SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 - FB Event Page at: https://www.facebook.com/events/408193585901226/.

    SCANDAL SPECIAL LIVE IN MALAYSIA 2012 - Official Events Website: http://www.pipiluv.com/index_files/scandalspecial.htm.

    Hope to see you all there!

    Take care and help keep supporting SCANDAL!

    ReplyDelete